Omega 3 din uleiul de pește – BENEFICII
American Heart Association Rapid – 1 August 2016
Zilnic, timp de 6 luni pacienții care au suferit un atac de cord au luat o doză de acizi grași Omega 3 din uleiul de pește. Ceea ce s-a observat este faptul că funcția inimii s-a îmbunătățit, iar cicatricile mușchilor au fost diminuate.
Forma și funcția inimii pot fi modificate dupa un atac de cord, o afecțiune cunoscută sub numele de remodelare post-atac cord, acest lucru ducând la insuficiență cardiacă.
Acizii grași Omega-3 din uleiul de pește sunt asociați cu o rată mai mare de supraviețuire pentru persoanele ce au suferit un atac de cord
Un studiu anterior a constatat că acizii grași Omega-3 din uleiul de pește sunt asociați cu o rată mai mare de supraviețuire pentru persoanele ce au suferit un atac de cord.
În OMEGA-REMODEL, cercetătorii au descoperit că, în comparație cu cei care au luat placebo, pacienții care au luat o doza de 4 grame acizi omega-3 timp de 6 luni au prezentat o reducere de 5,8% a indicelui volumului sistolic de la capătul ventricului stâng.
”Insuficiența cardiacă este în continuare o problemă majoră după un atac de cord, în ciuda tuturor terapiilor făcute și a progreselor de îngrijire”, susține Raymond Y. Kwong, autor principal al studiului, director de imagistică de rezonanță magnetică cardiacă la Brigham and Women’s Hospital si profesor asociat de medicină la Harvard Medical School din Boston, Massachusetts.
”Constatările noastre au arătat că acizii grași omega-3 sunt un tratament sigur și eficace în îmbunătățirea remodelării cardiace, așa că poate fi promițătoare și în ceea ce constă insuficiența cardiacă.’’
Cercetătorii au spus că aceste rezultate sugerează că acizii grași omega-3 permit inimii să se contracteze mai bine și, de asemenea, reduc fibroza din zona respectivă care nu este deteriorată.
Acizii grași omega-3 dețin proprietăți anti-inflamatorii
Cercetătorii au observat, de asemenea, o reducere a biomarkerilor pentru inflamații, sugerând că acizii grași omega-3 dețin proprietăți anti-inflamatorii.
Studiul a implicat 360 de persoane care au suferit de atac de cord, jumătate primind o doză mare de acizi grași omega 3 și jumătate placebo, începând la o lună după ce au suferit infarct miocardic.
Deoarece participanții la studiu au primit doze mari de omega-3 în plus față de alte medicamente, ei au fost sub stricta observație a unui medic pentru orice efecte adverse potențiale care ar fi putut apărea.
Tratamentul cu omega-3 s-a dovedit a fi sigur și eficient
Ambele grupuri au primit tratament bazat pe instrucțiuni emise de American College of Cardiology Foundation & American Heart Association. S-au folosit teste de sânge pentru a confirma că pacienții din grupul de acizi grași omega-3 au fost tratați.
Concluzie studiu
Administrarea dozelor de acizi grași Omega-3 din ulei de pește, zilnic, timp de 6 luni a îmbunătățit semnificativ funcția inimii și a contribuit la reducerea cicatricilor pacienților care au suferit un atac de cord în comparație cu cei care au luat placebo.
Co-autorii studiului sunt: M.D., M.P.H.; Shuaib Abdullah, M.D.; James V. Pottala, Ph.D.; Ravi Shah, M.D.; Siddique Abbasi, M.D.; Damien Mandry, M.D., Ph.D.; Sanjeev A. Francis, M.D.; Heidi Lumish, B.S.; Brian B. Ghoshhajra, M.D.; Udo Hoffman, M.D.; Evan Appelbaum, M.D.; Jiazhuo H. Feng, B.S.; Ron Blankstein, M.D.; Michael Steigner, M.D.; Joseph P. McConnell, Ph.D.; William Harris, Ph.D.; Elliott M. Antman, M.D.; and Michael Jerosch-Herold, Ph.D.
Sursa: http://newsroom.heart.org/news/omega-3-fatty-acids-from-fish-oil-may-aid-healing-after-heart-attack
Formula revoluționară 3 Miracole de la Doctor Yang înglobează ingrediente naturale atent alese, ulei de pește, ulei din semințe de chimen negru și ulei din semințe de in, care ajută sănătatea inimii, sistemul circulator al sângelui, sistemul imunitar, luptă cu problemele de stomac și combate rezistența la insulină și constipația.